Sve popularnija spremljena zimnica

Na novpazarskoj Zelenoj pijaci i ovog utorka bogata ponuda voća i povrća. S obzirom da je priprema zimnice još uvek aktuelna, a cene svežeg povrća i dalje visoke, sve popularniji proizvod je domaća pripremljena zimnica.

Papreni ajvar je ove sezone asocijacija na pripremu zimnice. Papreni, ne toliko zbog ljutine, koliko zbog visoke cene paprike po kilogramu. Ipak, domaćice sa iskustvom i dalje same spremaju zimnicu po proverenoj, tradicionalnoj recepturi.

Iako nije novi proizvod na pijačnoj tržnici, pripremljena zimnica postaje sve primamljivija mlađim domaćicama, ali i onima koje u stanu nemaju uslova da spremaju, niti da skladište veće količine svojih proizvoda. Rešenje za njih je pripremljena zimnica, kažu prodavci, koji već nekoliko godina unazad postepeno plasiraju domaću zimnicu.

Spremljena zimnica može se kupovati tokom cele zime, a prodavci tvrde je pripremljena po tradicionalnoj recepturi. Gotova zimnica je, kažu, i isplatljivija.

S druge strane teglu barene paprike recimo, možete kupiti po ceni od 1200 dinara, dok paprika punjena kupusom košta 1000 dinara. Takođe, na pijaci se može kupiti i slatko od različitih vrsta voća po ceni od 500 do 1000 dinara.

S.Lj.

Podeli