DruštvoSvet

Ekskluzivno: RTVNP na otvaranju aerodroma u Istanbulu (VIDEO)

Radio televizija Novi Pazar nosilac je ekskluzivnog prava da uživo prenosi otvaranje najvećeg novog aerodroma u IstanbuLU. Tokom celodnevnog programa pratite uživo uključenja i najnovija zbivanja povodom velike svečanosti, obilježavanja 95. godišnjice osnivanja savremene države Turske.

Ceremoniji otvorenja prisustvovat će više od 50 zvaničnika iz najmanje 18 zemalja, uključujući Tursku Republiku Sjeverni Kipar, Makedoniju, Moldaviju, Pakistan, Srbiju, Sudan, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Demokratsku Republiku Kongo, Sloveniju, Gruziju, Iran i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i zvaničnici Sandžaka na poziv predsednika Redžepa Taipa Erdogana prisustvuju svečanom otvaranju aerodroma u Istanbul.

Zato poziv za prisustvo svečanosti delegaciji iz Sandžaka predstavlja veliko priznanje i dokaz pažnje koji predsednik Erdogan posvećuje Sandžaku.

Na marginama ove velike svečanosti predsednik Turske će imati i poseban sastanak sa delegacijom iz Sandžaka koja će ga informisati o političkim i ekonomskim prilikama u Sandžaku, a naročito u svetlu predstojećih izbora za Nacionalni savet Bošnjaka.

A. Ni.

 

Podeli