Politika

SNP: “Tražimo da se počinioci ovog zločina privedu pravdi”

Pripadnici paravojne formacije “Osvetnici”  su 22. oktobra 1992. godine iz autobusa na liniji Priboj – Rudo u mestu Mioče, oteli su 15 muškaraca i jednu ženu, odveli ih u Višegrad, gde su ih psihički i fizički zlostavljali, a potom ubili na obali Drini.

Ovi građani Srbije su, prema oceni Nevladine organizacije za zaštitu ljudksih prava, ubijeni samo zbog toga što su bili muslimani. Iz autobusa su oteti i kasnije svirepo mučeni i ubijeni Medo Hodžić (37), Mevlida Koldžić-Hodžić (30), Ramahudin Ćatović (24), Medredin Hodžić (30), Mustafa Bajramović (44), Mehmed Šebo (30), Idriz Gibović (50), Hajrudin Sajtarević (37), Mithad Softić (42), Derviš Softić (39), Sead Pecikoza (30), Mujo Alihodžić (42), Alija Mandal (38), Muzafer Hadžić (36), Ramiz Begović (59), i Esad Džihić (24).

U ime ubijenih Sjeverinaca i njihovih porodica, u ime pravde, u ime dostojanstva žrtava tražimo od državnih organa da se počinioci ovog zločina privedu pravdi, kao i njihovi nalogodavci, navodi se u saopštenju za javnost Sandžačke narodne partije.

Podeli