Društvo

Otvorena manifestacija “Naš med”

Prvi put u našem gradu otvorena je manifestacija “Naš med” u organizaciji Granskog kluba pčelara međuopštisnke unije poljoprivrednih udruženja. Štandove su posetili brojni građani, ali i predstavnici Gradske uprave koja je inače pokrovitelj ove manifestacije.

Svi pčelari iz naše regije ponudili su svoje proizvode kupcima. I ako je danas svečano otvorena manifestacija, proizvođači su zadovoljni kako je prodaja protekla. “Prvi put građani Novog Pazara imaju priliku da pogledaju, probaju i da kupe med. Da nauče koji med je pravi, a koji falsifikovani. Na svakom štandu ima uputsvo za svaku vrstu meda”, rekao je na otvaranju menifestacije predsednik organizacionog odbora manifestacije “Naš med”, Ismet Zogić.

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Gradske uprave. Pomoćnik gradonačelnika, Nihat Hasanović obratio se prisutnima i rekao da se nada da će ovo biti ustaljena manifestacija.

Predsednik saveza pčelskih organizacija Srbije, Milutin Petrović istakao je da mu je drago da je Pazar ušao u listu izložbenih gradova i poželeo sreću i dobru prodaju proizvođačima meda.

Da podsetimo, manifestacija traje do sutra, 23. oktobara i svi zainteresovani građani mogu posetiti štandove i kupiti odgovarajući med.

N. H.

Podeli