Kultura

Velika turneja Regionalnog pozorišta Novi Pazar

Predstavom ,,Zbrka oko vuka” glumci Regionalnog pozorišta Novi Pazar obilaze gradove širom zemlje. Predstavili su se i na jedanaestom festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade ,,Mali Joakim”. Pozorište će nastaviti saradnju sa pozorištima u Srbiji u cilju predstavljanja svog rada ali i grada Novog Pazara u što boljem svetlu.

Kako ističe direktor Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru, Seadetin Mujezinović, ovo je izvanredna saradnja koju oni uspostavljaju sa pozorištima iz cele Srbije. Posle kraljevačkog pozorišta koje ih je dočekalo mnogobrojnom publikom, glumci Regionalnog pozorišta nastupali su po prvi put i u Užicama na Festivalu dečijih predstava ,,Mali Joakim” gde je sala bila prepuna a atmosfera izvanredna. Nakon toga 23. oktobra nastupaju u Puls teatru u Lazarevcu a istu predstavu igraju i u Lajkovcu. Već sutradan u Beogradu otvaraju Festival pozorišnih predstava za decu i mlade ,,Festić”.

Na jedanaestom Festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade ,,Mali Joakim” na kojem su učestvovali i glumci Regionalnog pozorišta Novi Pazar, ove godine bilo je prijavljeno 11 predstava iz 7 od ukupno 15 pozorišta koja sačinjavaju Zajednicu profesionalnih pozorišta Srbije. Pozorište vrši snažan uticaj na decu koja mu prisustvuju i odgovornost stvaralaca pozorišta je velika pa je predstava u produkciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar pod nazivom ,,Zbrka oko vuka” izvedena kao urnebesna komedija nadograđena posvećenom igrom ansambla.

E.H.

Podeli