Društvo

Inicijativa “Biram koga biram”

Inicijativa za promenu izbornog sistema „Biram koga biram“ I nevladina organizacija “Urban-in” organizovali su u Novom Pazaru jednodnevi događaj pod nazivom “Bus izborne reforme 2018. Cilj inicijative je da se promeni izborni zakon I da građani ne glasaju za zatvorene liste već za pojedince. Pored Novog Pazara “Bus izborne reforme 2018” obići će još osam gradova u Srbiji kako bi razgovarali sa građanima o aktuelnom izbornom sistemu.

Da li je sistem naše zemlje dobar? Koje su njegove mane, a koje su dobre strane? Pitanja su na koja su predstavnici Inicijative za promene izbornog sistema tražili odgovore među Novopazarcima.
Nakon razgovora sa građanima u pešačkoj zoni, na temu izborne reforme I izbornog sistema u našoj zemlji uopšte, događaj će se nastaviti u Kulturnom centru i Klubu heroja.

Podršku inicijativi za promenu izbornog sistema Biram koga biram pružilo je 20.000 građana potpisom Deklaracije, više od 40 poslanika vladajućih I opozicionih političkih partija, veliki broj eksperata u oblasti izbornog prava kao I predstavnika civilnog društva.

 

J. Rovčanin

Podeli