Sport

Zvezda uvek motiviše

Kraj Jošanice je sve spremno za gostovanje crveno-belih. U samom gradu, na svakom koraku prisutno je veliko ogorčenje, što će ovaj fudbalski praznik biti odigran u pozorišnom ambijentu.

Ipak, ova odluka “disciplinaca” Fudbalskog saveza,nije poremetila raspoloženje u taboru Pazaraca. Strateg,Dragoljub Bekvalac, naravno, razočaran je što njegov tim neće imati “vetar u leđa” sa tribina,ali napominje.

-Ono što može presuditi u ovom meču u našu korist jeste samomotivacija naših fudbalera jer ovakvi derbiju su prava prilika da se dokažu. Smatram da bi I umor fudbalera Crvene Zvezde takodje mogao biti presudan u našoj želji da ostvarimo povoljan rezultat,mada će njima biti lakše,jer se igra bez publike.Klub, koji ima publiku kakvu ima Novi Pazar u velikom je problemu i hendikepu kada ga ga zadesi ovakva sankcija. Igrati utakmicu pred praznim tribinama tragedija je za nas ali I za srpski fudbal. Pogodjen sam lično I ja I moji igrači. Bod koji smo prošle godine otkinuli Zvezdi bio je I bod u koji je 12 hiljada naših pristalica ugradilo sebe.

Bekvalac,ipak, zna da sve misli mora da usmeri,zajedno sa izabranicima na predstojeću utakmicu. Tajni,kada je u pitanju četa Aleksandra Jankovića,nema.

-Zvezda je na utakmici sa Bordoom pokazala de je veliki tim. Promena trenera po pravilu donosi nešto novo I dobro, to se pokazalo na ovom susretu. Međutim Crvenoj Zvezdi na  uspešnom putu povratka u prepoznatljivu formu, stoji Novi Pazar koji će biti izuzetno težak I neprijatan protivnik za svakog, pa I za njih, smatra iskusni stručnjak.

Utakmica: Novi Pazar-Crvena Zvezda igra se u nedelju od 17 časova.

PROMOVISAN LUKIĆ

Na poslednjem brifingu sa novinarima,predstavljen je Slavko Lukić.Momak koji je prošao Zvezdinu školu,uprkos činjenici da neće imati pravo nastupa, takođe je izrazio žaljenje što će njegov novi klub,ovaj duel igrati samo pred zvaničnim licima.

-San svakog fudbalera je da igra pred punim tribinama. Novi Pazar je poznat po atmosferi, navijačima, fudbalskoj publici, punim tribinama i to je uvek motiv više da se igra za ovaj klub. Na žalost u meču sa Crvenom Zvezdom to će izostati ali kad igrate sa bivšim evropskim i svetskim šampionom motiva uvek ima na pretek.

Doskorašnji „oklopnik“ je prezadovoljan novom destinacijom.

-Novi Pazar je sredina gde se voli fudbal, gde je najvažnija sporedna stvar u ekspanziji. Interesovanje je ogromno. Ekipa je izuzetno kvalitetna i izvanredno mi je ovde i drago mi je što sam potpisao ugovor. Kao fudbaler Smedereva sam gostovao u Pazaru i znam koliko je teško odavde odneti bod a kamoli ceo plen. Mislim da ni ove sezone nikome neće biti lako jer je ovo ozbiljan i kvalitetan klub-rekao je Lukić.

(Foto.S.Župljanin)

E. Nailović

Podeli