DruštvoVesti

Za Dudića hadžije i imami kukolj, a posetioci rekreacionog centra stoka i “pahčad”

Muftija Islamske zajednic u Srbiji Mevlud Dudić najavio je nove aktivnosti u povraćaju vakufke imovine i to Sportsko rekreativnog centra u Novom Pazaru, za koji  tvrdi da jedan deo parcele pripada Islamskoj zajednici. Ono što plaši mnoge je da će najava ovih aktivnosti značiti  da će osim gradskog trga Novopazarci ostati i bez ovog njima omiljenog mesta u gradu, gde se okuplja veliki broj naših sugrađana.

Sportsko- rekreativni centar omiljeno je mesto svih građana Novog Pazara. Nedavno je na ispraćaju hadžija na gradskom trgu muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić, najavio i povraćaj vakufske imovine i to dela sportsko-reekreativnog centra. U javnosti se može čuti da je Stranci pravde i pomirenja, čiji je lider Muamer Zukorlić bio počasni gost na ovoj manifestaciji potrebni politički poeni, jer predstoje izbori  za nacionani savet Bošnjaka, pa u tu svrhu  zloupotrebljava Islamsku zajednice kako bi privukao što veći broj glasača. Dudić je govoreći o povraćaju dela rekreacionog centra upotrebio pogrdne reči.

“Na rekreacionom centru je hektar i šest ari vakufske imovine, sve će ako Bog da biti zagrađeno, jer domaćini zagrađuju ono što je svoje da ne bi stoka poharala, da ne bi pahčad provalila”, rekao je Dudić.

Već poznato javnosti je da su u tom delu grada  smešteni raznovrsni sportski tereni, brojni sadržaji za decu, te da ovde svakodnevno boravi veliki broj građana, tako da osim kukolj muslimana, imama i hadžija, Dudiću su zasmetali i građani, koji koriste sportsko rekrativni centar, koje je nazvao pogrdnim imenima.

Kako bi građanima što prijatniji bio boravak, loaklna samouprava Novog Pazara je raznim projektima stvorila uslove građanima za bavljenje svim spotovima, al ii za druženje i rekreaciju. Na osnovu svega ovoga nameće se zaključak da  osim brojnih kulturno istorijskih spomenika, Islamska zajednica pokušava da uzme sve što je građanima drago. Ova Dudićeva izjava izaivala je osudu javnosti na društvenim mrežama.

“Ima još jedna stvar, koja je vrlo indikativna, proističe iz govora muftije Mevluda Dudića, direktno je vezana za povraćaj vakufske imovine. Muftija ističe da je jedan deo rekreacionog centra u Novom Pazaru, vakufska imovina i da će “sve biti zagrađeno” jer “domaćini zagrađuju ono što je njihovo, da ne bi stoka poharala, pahčad provalila” uz izričitu napomenu “da će se boriti za pedalj svake vakufske zemlje” i konstataciju “da svaki dan iz Gradske uprave mole u Beograd, da imovina ne bude vraćena”. Ova najava, izrečena od muftije Mevluda Dudića, ukazuje na potencijalne aktivnosti Islamske zajednice u Srbiji u prisvajanju vakufske imovine. Takvi poduhvati idu u prilog izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, jer doprinose kreiranju tenzija i vrlo radikalizuju potencijalno biračko tijelo, koje je neophodno budućoj listi, koju će sigurno podržati, Stranka pravde i pomirenja, narodnog poslanika Muamera Zukorlića. Vakufska bitka za deo zemljišta na Rekreacionom centru je uzaludna, ali je dobar politički momenat i biće maestralno iskorišćen u predstojećoj kampanji”, napisao je programski direktor Akademske inicijative Forum 10 Fahrudin Kladničanin na svom fejsbuk profilu.

Ostaje  da se vidi, da li će Novopzarci ostati i bez Sportsko rekrativnog centra, baš kao bez gradskog trga, jer setimo se da je nekada trg bio mesto okupljanja mladih, a sada je poslovni prostor Islamske zajednice u Srbiji.

 

Podeli