Politika

Imamović: Novi Pazar kulturni i turistički centar Balkana

“SDP je tokom, minulog perioda nastavila svoj prepoznatljiv kurs ulažući maksimalan napor u cilju definisanja Novog Pazara kao regionalnog centra. SDP je kroz institucije, na čijem čelu se nalaze njeni kadrovi, dala maksimalan doprinos stvaranju pozitivnog ambijenta pokazajući da je Novi Pazar otvoreni grad, grad dobrih ljudi i srdačnih domaćina, kulturni i turistički centar Balkana” – rekao je na konferenciji za medije član Gradskog odbora SDP-a Aladin Imamović.

On je napomenuo da SDP daje podršku brojnim kulturnim manifestacijama ali i pomaže ustanovljavanje novih i na taj način pomaže pozicioniranju Novog Pazara na listi kulturnih centara u široj regiji.

“Sve nabrojano u sprezi sa kulturno istorijskim specifičnostima, negovanjem atmosfere medjunacionalnog poštovanja u izuzetnoj meri podiže broj turista koji posećuju Novi Pazar iz celog sveta. Ovi rezultati su proizvod velikog rada ali i podrške ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija na čijem čelu je potpredsednik Vlade i osnivač SDP-a Rasim Ljajić” – naveo je Imamović.

On je takodje rekao i da sve navedeno “diferencira Novi Pazar u dva politička bloka”.

“Prvi, na čelu sa SDP-om kojima ima za cilj otvaranje Novog Pazara i unapredjenje svih njegovih potencijala i drugi, opozicioni blok koji bi želeo od Novog Pazara da napravi mesto stalnih sukoba, mesto gde vlada bezakonje kako bi lovili u mutnom, i politikantskim delovanjem došli do novih ličnih koristi” – objasnio je Imamović.

K.R.

Podeli