Politika

Škrijelj: Radeti i Šešelju oduzeti poslaničke mandate

”Vjerici Radeti i njenom šefu, osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju moraju biti oduzeti poslanički mandati, u suprotnom, ako oni i dalje budu učestvovali u radu parlamenta, to će biti dokaz da parlament u ovoj državi ne postoji”, izjavio je generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka, Ahmedin Škrijelj. On je na konferenciji za novinare najvio da će 29.jula biti obeležena 28.godišnjica od osnivanja stranke, i ponovio zahtev za autonomiju Sandžaka.

‘’Podrškom genocidnoj politici i politici mržnje prema Bošnjacima i drugim nesrpskim narodima, državni vrh Srbije pokazuje da njihove namere nisu usmerene ka normalizaciji odnosa i pomirenju među narodima – rekao je Škrijelj.

‘’Sramnim, javno izrečenim stavom, sa ciljem se omalovaže žrtve genocida I veliča sam genocide nad Bošnjacima u Srebrenici, naordna poslanica SRS-e Vjerica Radeta, sve nas je podsetila u kakvoj državi Bošnjaci Sandžaka žive’’, kazao je Škrijelj.

On je dodao da država u kojoj su mržnja i netripeljivost zvanična politika i strateško opredeljenje, nema perspektivu da opstane.

‘’Vučić, Dačić, Brnabić, Vulin i drugi, dele stavove i vrednosti kao Vjerica Radeta i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj. Zbog te činjenice – naveo je Škrijelj – ove državne funkcionere Bošnjaci ne priznaju kao svoje.’’

On je ponovio zahtev za realizaciju referendumom izražene volje građana o autonomiji Sandžaka, kako bi se, kako je naglasio, uspostavili mehanizmi koji garantuju opstanak Bošnjaka na ovim prostorima.

Takođe, Škrijelj je najavio da će u nedelju, 29.jula, svečanom skupštinom i tribinom o značaju učešća žena u političkom životu, biti obeležena 28.godišnjica od osnivanja Stranke demokratske akcije Sandžaka.

S.Lj.

 

Podeli