Društvo

Dom zdravlja kupio 3 stomatološke stolice

Menadžment novopazarskog Doma zdravlja, sa direktorom Ervinom Ćorovićem na čelu, nabavio je tri nove stomatološke stolice, čija je vrednost 1.884 000 dinara. Jedna će se koristiti u lečenju  studenata, trudnica i porodilja, a dve za dečiju preventivu. Ovom nabavkom u značajnoj meri unapređen je rad stomatološkog odeljenja, jer u Domu zdravlja pacijenti sada mogu da dobiju sve usluge kao u privatnim ordinacijama, ali po mnogo povoljnijim uslovima.

Planirana zamena starih stomatoloških stolica počela je u decembru prošle godine, kada je Stomatološka služba Doma zdravlja dobila novu, savremenu opremu u vrednosti od preko milion i sto hiljada dinara. Tada je nabavljena jedna stomatološka stolica za dečiju preventivu i fiziodispanzer za oralnu hirurgiju. Ovih dana instalirane su još tri nove stolice sa svom propratnom opremom.

’’Ja sam jako srećna, kao i sve moje kolege, što je menadžment Doma zdravlja ispunio obeđanje i kupio tri nove stomatološke stolice, sa svom savremenom pratećom opremom. To će značajno unaprediti rad ove službe, koja poslednjih pet godina doživljava preporod’’, rekla je načelnica Stomatološke službe, dr Sabina Škrijelj.

Stara oprema i stolice iz davne 1977.godine konačno se izbacuju iz upotrebe. Nova je nabavljena iz prenetih neutrošenih sredstava ranijih godina, što potvrđuje rešenost menadžementa ove zdravstvene ustanove da unapredi uslove za lečenje pacijenata.

’’Mi smo još pre 5-6 godina videli stanje u Stomatološkoj službi i već tada smo zacrtali neke ciljeve i ideje koje bismo mogli da realizujemo. To smo i uspeli’’, rekao je pomoćnik direktora Doma zdravlja za finansijka pitanja Muamer Delimeđac.

Sada, kada je obećanje ispunjeno, sve stomatološke usluge, u znatno savremenijim uslovima, pacijenti mogu dobiti u Stomatološkoj službi Doma zdravlja. Kako se najavljuje, rukovodstvo će se truditi da I dalje ulaže u ovu službu.

S.Lj.

Podeli