Društvo

Prepravke na vozilima smanjuju prolaznost na tehničkom pregledu

Prema novom pravilniku, tehnički pregledi traju najmanje 30 minuta i gleda se svaki detalj na vozilu. Pored čistoće automobila, posebna pažnja obraća se na volan, kočnice, svetla i oštećenja. Svako vozilo koje je prljavo ili nema ispravne brisače neće moći da prođe tehnički pregled i da bude registrovano.

Spisak svih mogućih prepravki na automobilima veoma je teško napraviti jer se na tehničkim pregledima svakog dana suočavaju sa novim: dodata dnevna svetla i svetla za maglu, čip tjuning motora, razne lajsne i ukrasi, veliki zvučnici u prtljažnom prostoru, upravljač presvučen kožom, promenjene felne, drugačija sedišta itd. Drugim rečima sve što nije fabričko predstavlja problem.

„Našim mušterijama preporučujemo da pre dolaska na tehnički pregled izvrše sve popravke na vozilu i uklone sve nadogradnje koje nisu fabričke i za koje ne postoji atest. Ako vozilo ne prođe tehnički pregled, koji se plaća, za tri dana sledi novi koji će isto morati da plate“, kaže Senad Bulić iz Tehničkog pregleda „Astra“.

Prema preporuci asocijacije tehničkih pregleda, do donošenja nove cene tehničkog pregleda, sada se ova usluga naplaćuje za putnička vozila u iznosu od 3000 dinara.

Podeli