Društvo

Otvoren klub Multimedijalnog centra

Svečano je otvoren rekonstruisani klub Multimedijalnog centra u Novom Pazaru. Ovaj prostor je dobio potpuno novo ruho, a radove su finansirali Ministratvo kulture i Grad Novi Pazar.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je prilikom otvaranja rekonstruisanog  kluba Multimedijalnog centra u Novom Pazaru rekao da su ljudi koji su zaduženi za kulturuu našem gradu sve projekte do sada sporoveli na pravi način. On je istakao da je organizovanjem velikih manifestacija Novi Pazar postao ozbiljan centar kulture.

Mahmutović je rekao da Istorijski arhiv “Ras”, Narodna biblioteka “Dositej Obradović”, muzej” Ras” i Regionalno pozorište, koje je izašlo iz okvira našeg grada i regiona, pored Kulturnog centra, čine kulturno bogastvo Novog Pazara.

“Već smo po kulturnim događajima postali prepoznatljivi. U ovim prostorijama stalno borave umetnici, gde izlažu svoja dela. Grad Novi Pazar će i ubuduće  podržavati sve ljude koji se bave kulturom. Novi Pazar je univerzitetski centar sa velikim brojem već ozbiljnih afirmisanih umetnik, tako da je ovaj klub je samo mali segment u kulturnoj sferi grada”, rekao je Mahmutović.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić kaže da se ulaganjima u ovakve objekte daje šansa talentovanim ljudima da razviju svoje potencijale, kreativne sposobnosti i bitne projekte u dogovoru sa radnicima ove institucije. O mestu koje zauzimaju kultura i umetnost u ovoj sredini govori činjenica da se godinje održava veliki broj manifestacija.

“Broj manifestacija koje se održavaju u Kulturnom centru nam govore da mi idemo dobrim smerom i nadam se da ovo neće biti poslednji projekat . Nastavićemo da radimo na unapređenju kulture u gradu”, kaže Memić.

Urednica izložbenog prostora MMC Amra Hodžić Jejna kaže da je klub mesto koje će okupljati ljude sa istim interesovanjima, ne samo umetnike već i one koji vole kulturu i umetnost.

“Ideja je nastala pre godinu dana na okruglom stolu pod nazivom “Potrebe likovnih umetnika” gde smo odlučili da ovaj prostor prilagodimo umetnicima i posetiocima kluba, koji se razlikuje od ostalih kafića u gradu”, rekla je ona.

Ministarstvo kulture je Kulturnom centru dodelilo 800.000 dinara.  Sa ovim sredstvima uređena je koncertna dvorana, kupljeni su računari i neophodna oprema za realizaciju kulturnih i umetničkih sadržaja u Novom Pazaru. Memić je rekao da je deo donacije uložen za organizovanje koncerta Miroslava Ilića, koji će poptuno besplatno nastupiti povodom 50 godina postojanja Kulturnog centra, a 220.000 dinara koštaće orkestar i prateći vokali ove velike zvezde.

S.Dražanin

Podeli