Sport

Stručnjaci: Mihajlović mora da oprosti Ljajiću

Siniša Mihajlović nastavlja da insistira na pevanju himne, a Ljajiću izgleda ne pada na pamet da promeni stav prema „Bože pravde“

Dogovorite se!
Reprezentaciji Srbije je potreban igrač kalibra Adema Ljajića, ali zbog insistiranja selektora Siniše Mihajlovića na pevanju himne „Bože pravde“, za veznog igrača Fjorentine trenutno nema mesta među „orlovima“. Ostaje pitanje – da li je Ljajić vredan gaženja Mihajlovićevog autoriteta ili ipak treba sačekati da promeni svoj prema himni.
Bivši reprezentativac Zoran Mirković žali što se problem himne uopšte pojavio u reprezentaciji.

– Mislim da pitanje pevanja himne nije najvažnija stvar. Da li Ljajić treba da je peva ili ne, da li je bitno insistiranje na tome, sve to uopšte ne doprinosi dobroj atmosferi za utakmicu sa Hrvatskom u Zagrebu – rekao je Zoran Mirković.
Kod fudbalskog trenera Milorada Kosanovića nema dileme ko postavlja pravila ponašanja.

– Iz pozicije nekog ko nije upućen teško mi je da presuđujem ko je u pravu. Ako su selektor i Savez procenili da je pevanje himne važan detalj u odabiru igrača, onda je to tako, jer oni imaju pravo da postave pravila – rekao je Kosanović.
Još jedan nekadašnji član reprezentacije Ivan Tomić veruje da će afera biti prevaziđena Ljajićevim i Mihajlovićevim dogovorom.

– Svako ima ugao gledanja i svako je tu na neki način u pravu. Njih dvojica se dobro poznaju iz Fjorentine, pa mi se čini da će taj problem uskoro biti prevaziđen – kaže Ivan Tomić.

 

Bolje da smo ko Nemci

Nebojša Krupniković ima razumevanja za zahteve trenera, ali ističe i želju da jednom u fudbalu budemo kao Nemci.
– Selektor je dao principe ponašanja i ako bi prestao da insistira, izgubio bi disciplinu u timu. Međutim, gledam Nemce i neke druge reprezentacije, gde pola tima peva, pola ne, i niko ne pravi probleme zbog toga. Više bih voleo da smo treći na svetu i da niko ne peva himnu – kaže Nebojša Krupniković.

Podeli