Politika

Opštinsko veće u Tutinu odobrilo 50 stipendija

Pedeset studenata sa područja opštine Tutin dobilo je opštinsku stipendiju, odluka je koja je usvojena na sednici Opštinskog veća.

Na ovoj sednici razmatrane su i odluke koje se tiču Pešterskog vodovoda, komunalnog uređenja grada ali su razmatrani i zahtevi mesnih zajednica.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Tutinu usvojena je odluka o Rekonstrukciji pešterskog vodovoda i postavljanju hlorinatora kako bi meštani Gornje Pešteri dobili ispravnu vodu za piće. Bitna odluka među onim koje su usvojene na ovoj sednici tiče se i mreže školskih i predškolskih ustanova gde će se ona urediti novom odlukom na čijoj izradi će raditi stručne službe. Takođe, usvojen je i predlog da se broj opštinskih stipendija sa četrdeset poveća na pedeset.

„Iako je konkurs raspisan za četrdeset stipendija, opštinsko veće je imalo razumevanja i na moj predlog dodelilo je pedeset opštinskih stipendija, i mislim da je ta investicija jedna od najboljih u opštini, ulagati u znanje, u dobre studente“,rekla je Emira Batilović, saradnik za obrazovanje.

Iznos opštinske stipendije je 9.000 dinara i nju će primati 30 studenata sa prosekom iznad 8,5 i 20 njih slabijeg imovinskog stanja.

Š.Zukorlić

Podeli