Društvo

Podrška mikro i malim preduzećima

Razvojni program EU PRO objavio je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u Novom Pazaru. Informativna sesija o detaljima ovog programa odžaće se u četvrtak, 7. juna, u galeriji Multimedijalnog centra sa početkom od 10 časova.

Informativna sesija o detaljima ovog programa odžaće se sutra u galeriji Multimedijalnog centra sa početkom od 10 časova.

Sa ciljem povećanja konkurentnosti lokalne privrede za ovaj program EU je opredijelilila 4,5 miliona evra, a pravo učešća za dodjelu besovratnih sredstava za kupovinu opreme imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO, a koji se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine.

Cilj informativne sesije koja će biti održana u Multimedijalnom centru  jeste da se zainteresovani preduzetnici i preduzetnice upoznaju sa programom podrške i neophodnim koracima od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja. Poziv za dodjelu bespovratnih sredstavava je otvoren je do 6. jula.

Podeli