Društvo

“Bratstvo ne poznaje granice”

Konvoj “Bereket” i ove godine ogranizovao je kolektivni iftar u Novom Pazaru. Na gradskom šetalištu uz podršku Grada Novog Pazara na ovaj način je promovisana ideja bratstva, zajedništva i sloge među Bošnjacima i građanima Turske ali i među balkanskim narodima uopšte. Događaj je pratio bogat vjerski i kulturni program.

Velika sofra konvoja Bereket okupila je 2000 građana Novog Pazara koji su zajednički iftarili, pod pokroviteljstvom istanbulske opštine Bajrampaša. Punu podršku održavanju kolektivnog iftara pružio je i bratski grad Novi Pazar, koji je jedan od 19 gradova Balkana obuhvaćenih programom konvoja. I organizatori i okupljeni građani izrazili su posbebno zadovoljstvo sto u atmosferi bereketa, zajedništva i sloge mogu da iftare zajedno u velikom broju.

” Čast nam je i veoma nam je drago što smo imali priliku da možemo zajednički da iftarimo. Počeli smo iz Grčke, pa smo ušli u Makedoniju, zatim Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, pa idemo u Bosnu. Zahvalan sam svima vama što ste nas prihvatili i dobro dočekali ovdje”, kaže odbornik u Skupštini Bajrampaše, Munir Dinler.

Manifestaciju je pratio bogat kulturno zabavni program, koji je prikazo bogatu osmansku kulturu. Ifatr je opravdao ovogodišnji slogan i ideju vodilju konvoja ” Bratstvo ne poznaje granice”, što je bila poruka događaja. Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac kaže da su ovakvi skupovi važni za bratsvo i veze među narodima.

Od početka rada Bereket konvoja pa do danas, u proteklih osam godina pod pokrovitelsjtvom opštine Bajrampaša ugostio je ukupno 600 000 građana iz različitih gradova.

Podeli