Društvo

Poseta mladih iz stranih zemalja

U okviru programa britanskog saveta „Aktivni građani“, opštinu Prijepolje posetili su mladi predstavnici iz Velike Britanije, Libije i Pakistana.

Cilj ove posete je razmena iskustava i primera dobre prakse gostiju i domaćina, kao i stavaranje mogućnosti za dalju saradnju. Dobrodošlicu šestočlanoj ekipi mladih poželeo je i predsednik ove sandžačke opštine Emir Hašimbegović: „Maksimalno se trudimo da kroz naš lokalni budžet podržimo Kancelariju za mlade i sve programe koji su nam dostupni.

Zahvalni smo britanskoj ambasadi i svim drugim stranim ambasadama i organizacija, koji se trude da naprave jedan značajan momenat pokretanja mladih i da time mlade zadržimo u Prijepolju određenim programima. Zbog toga me raduje vaš dolazak i pokazivanje intereseovanje za naš grad i nadam se da će naši kontakti koje smo ostvarili zaživeti u jednom narednom periodu“.

Član Opštinskog veća Admir Mušović smatra ovu posetu kao jako dobar početak saradnje mladih Prijepoljaca i omladine koja dolazi iz drugih zemalja.

„Jedna od ideja koja je takođe krenula od članova Kancelarije za mlade, jeste da Prijepolje uzme učešće u organizaciji 50-tih jubilarnih MOSI i tu će mladi imati jednu veoma značajnu ulogu, kroz razna volontiranja i kulturno-zabavne programe“-kazao je Mušović.

Ova poseta pokazuje spremnost opštine da podrži mlade ljude, njihove ideje i omogući im što kvalitetnije uslove za njihova aktiviranja u programima razmene i razvijanja inicijativa.

Belida Šehović

Podeli