Kultura

Američki ataše za kulturu u Prijepolju

Za vreme vikenda opštinu Prijepolje posetio je ataše za kulturu ambasade Sjedinjenih Američkih Država Dru Giblin.

Prvi čovek opštine upoznao je američkog atašea za kulturu sa kulturnim znamenitostima ove sandžačke opštine, kao i sa problemima iz oblasti kulture za koje je Giblin pokazao interesovanje i volju da pomogne.

„Prijepolje je opština koja ima šta da pokaže iz kulturnog i istorijskog domena, jer naš grad je bogat kulturnim spomenicima po kojima je karakterističan. Američki ataše za kulturu imaće priliku da razgledate naše spomenike i da poseti i upozna se sa pravoslavnom i bošnjačkom kultruom i njihovim znamenitostima koje su evidentne i koje imaju svoj kvalitet“, rekao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

„Kao ataše za kulturu naše ambaseda, ima cilj da stvorim veze između naših naroda, kako bi bilo bolje u budućoj saradnji. Takođe želim da se upoznam sa svim regionima u Srbiji, zato što naša misija nije samo u Beogradu, ja imam cilj da sarađujem sa svim gradovima i opštinama u vašoj zemlji“, kazao je ataše za kulturu ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Tokom posete Prijepolju američki ataše za kulturu obišao je Dom kulture, muzej, Veliku džamiju, kao i privatno preduzeće Emilio Stecher.

Belida Šehović

Podeli