Društvo

Poljoprivrednici ovog kraja na Sajmu u Novom Sadu

50 mladih poljoprivrednika sa područja  Novog Pazara, Sjenice i Tutina posetilo je 85.međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Njihov odlazak pomogle su lokalne samouprave.

Za mlade poljoprivrednike Sajam u Novom Sadu je bio prilika da razmene iskustva sa kolegama iz svih krajeva Srbije. Obilazeći štandove upoznali su se sa novinama u poljoprivrednoj proizvodnji, tako da su ovakve manifestacije od velikog značaja za njih. Uz pomoć lokalnih samouprava Novog Pazara , Sjenice i Tutina ove godine 50 mladih posetilo je Novi Sad.

Na štandu Ministarstava popljoprivrede ,šumarstva i vodoprivrede svoj rad predstavila je i Poljoprivredna savetodavna stručna služba iz Novog Pazara.

Na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu ponudu i usluge 1.500 izlagača, iz 60 zemalja videlo je oko 140.000 posetilaca. Među njima je bilo i privrednih, naučnih i političkih delegacija iz 30 zemalja. Nastupom na Sajmu izlagači su veoma zadovoljni, kako dogovorenim i sklopljenimj poslovima, tako i prodajom. Sajam u Novom Sadu je juče završen.

Podeli