Društvo

Savetovališta za dijabetičare i onkološke pacijente

Danas je održana treća sednica Saveta za zdravlje Gradske uprave u Novom Pazaru. Donete su važne odluke o ponovnom pokretanju savetovališta za dijabetičare i onkološke pacijente. Savet je razmatrao i higijenskoepidemiološku situaciju vezanu za pojavu morbila.

Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje Gradske uprave u novom Pazaru dominirale su dve tačke dnevnog reda: inicijativa za ponovno pokretanje savetovališta za dijabetičare i onkološke pacijente i  trenutno stanje sa hoigijenskoepidemiloškom situacijom vezanom za pojavu morbila.

„Očigledno da mnogo treba edukacije za ovakve pacijente, jako mnogo pažnje, a posebno prema pacijentima koji su onkološki slučajevi. Pomoć im treba i u smislu gde mogu da se obrate, na koji način, šta mogu po zakonu da dobiju i našta sve imaju pravo“, kaže Fevzija Murić, predsednik Saveta za zadravlje.

Kadrovi za savetovalište postoje ali su trenutno raspoređeni na redovne poslove u zdravstvu. Samo savetovalište nije novina, jer je već postojalo, i njegovo ponovno pokretanje samo bi pomoglo zainteresovanim pacijentima, rečeno je na ovoj sednici Saveta za zdravlje.

Podeli