Društvo

“Humanost nema naciju” u Sjenici

“Humanost nema naciju”, naziv je tribine koju organizuje humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda u petak nakon iftara u sjeničkom Domu kulture. Cilj je da se žitelji te sandžačke opštine upoznaju sa  radom Stare Raške, ali i o svim donacijama, koje su dodeljene Sjenici. I ove godine obezbeđene su brojne donacije, koje će sutra biti i uručene.

U 2017. godini u dva navrata ova organizacija obezbedila je  značajne donacije za tu opštinu. Donirali su Domu zdravlja sa stacionarom komjutere i štampače, ormane, stolove sa ladicama, stolice, posteljine i akvarele da se na radost pacijenata oplemeni prostor te ustanove.

Vrednost tih donacija je više miliona. Takođe, a ne manje značajno je i obezbeđenje građevinskog materijala odnosno 10.000 crepova i 200 kvadratnih metara keramičkih pločica za ugroženu populaciju.

Rukovodstvo ove humanitarne organizacije planira da nastavi saradnju sa lokalnom samoupravom i institucijama Sjenice u cilju pružanja humanitarne pomoći onima kojima je ona najpotrebnija.

Za ovu priliku obezbeđene su i vredne donacije:

1 kompjuter Lap top najboljem učeniku OŠ „Sveti Sava“ u Barama,
1 kompjuter Lap top najboljem učeniku OŠ „Branko Radičević“ u Štavlju,
1 kompjuter  Salihu Selimoviću,
1 kompjuter, 50 posteljina i 150 igrački od „Dexy Co“ u vrednosti od 108.000 dinara, Vrtiću „Maslačak“ u Sjenici,
30 antialergijskih jastuka i 30 antialergijskih prekrivača Domu zdravlja sa stacionarom u Sjenici,
5 antialergijskih jastuka i 5 antialergijskih prekrivača Vrtiću islamske zajednice u Sjenici,
40.000 dinara Centru za socijalni rad za obolele od leukemije

U planu je  da se za Bolnicu obezbedi  jedno višenamensko sanitetsko vozilo. U saradnji sa lokalnom samoupravom Sjenice organizovana je  i poseta  Ambasadi islamske Republike Irana u Beogradu i tom prilikom dobijena su čvrsta uveravanja da će se ta donaciju  i realizovati, a u planu je da se i ove godine obezbedi donacija crepova i pločica namenjenih najugroženijim.

Humanitarna organizacija „Stara Raška“ od svog osnivanja do danas je radila i pomagala tamo gde je to bilo najpotrebnije. Njeno rukovodstvo je uporno i neumorno radilo na prikupljanju sredstava od donatora širom Srbije. Veliku podršku i učešće se ostvaruje i iz dijaspore.

Prikupljena sredstva, u novcu i robi, prioritetno su bila namenjena siromašnima i bolesnima na prvom mestu deci i ustanovama kao što su bolnice, vrtići i škole.

Na tribini će govoriti brojni zvaničnici opštine Sjenica i predstavnici lokalnih institucija, ali i
humanitarne organizacije “Stara Raška”.

Podeli