Kultura

RTV Novi Pazar u Lisabonu: Balkanika spremna za polufinale Evrovizije

U Lisabonu će večeras (21h) biti održano drugo polufinalno veče ovogodišnje “Pesme Evrovizije”. Predstavnici Srbije su Sanja i “Balkanika” a večeras će nastupiti pod rednim brojem 3 sa pesmom “Nova deca”. Favoriti za prolaz u finale su Norveška, Australija, Švedska, Moldavija a svi se nadaju da će se u finalu u subotu naći i Srbija.

Urednici RTV Novi Pazar koji se nalaze u Lisabonu Zoran Maksimović i Katarina Radović posetili su delegaciju Srbije pred polazak u Altis Arenu i poslednju probu pred izlazak na scenu. Naši predsatvnici su sjajno raspoloženi i jedva čekaju da počne njihov nastup, i ubedjeni su u prolaz u finale.

Naš proslavljeni muzičar Sanja Ilić kaže da će se ova ekipa boriti do kraja za mesto u finalu.

“Imamo jako dobru pesmu, devojke su nam prelepe i to je ono što nam ide u prilog. Ono što mi je žao jeste činjenica da RTS nije uložio malo više sredstava u naš scenski nastup jer svi ostali imaju vatre, lasere i brojna čuda koja pojačavaju nastup. Mi to nemamo ali obećavam da ćemo se boriti do kraja. Očekujem da dijaspora glasa za nas” – rekao je Ilić autor pesme koja, svi se slažu, predstavlja i oslikava čitav Balkan jer obiluje različitim muzičkim etno motivima.

Pevačica Danica Krstić posebno se raduje jer Evroviziju prati jedna od njenih omiljenih televizija, RTV Novi Pazar. Ona je, izmedju ostalog, i zvanično proglašena najlepšom pevačicom na ovogodišnjem muzičkom takmičenju.

“Uzbudjena sam i pomalo umorna od silnih proba ali verujem da ćemo večeras zasijati i plasirati se u finale, a onda je sve moguće. Pozivam sve da glasaju za nas, a veliki pozdrav šaljem mom Novom Pazaru” – kazala je Danica.

K.R. i Z.M.

 

Ovaj izveštaj su podržali: Brug jeans, Poliklinika Grlica, Alexandar cosmetics, nameštaj Dasa, Srednja medicinska škola Tutin, IBS Trade, Milord, IKAN, Premia, Srednja škola Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar i pekara Sač.

Podeli