Sport

Eldar Lisica prekinuo konferenciju o Micanovićevom štrajku

Opštinsko vijeće i Sportski savez opštine Prijepolje zakazali su konferenciju za medije na kojoj je trebalo da bude objašnjeno zašto je Odbojkaškom klubu “Bambi Volej” opredijeljeno 50 hiljada dinara za 2018. godinu, što je razlog za štrajk glađu Adisa Micanovića, započet u utorak. Konferenciju, zakazanu u Domu kulture, prekinuo je Eldar Lisica.

Osnivač i predsjednik Odbojkaškog kluba “Bambi Volej“ Adis Micanović započeo je u utorak štrajk glađu pred zgradom Opštinske uprave nezadovoljan odlukom da se klubu za 2018. godinu opredijeli 50 hiljada dinara, prenosi Forum Info.

Tim povodom Opštinsko vijeće i Sportski savez opštine Prijepolje zakazali su konferenciju za medije na kojoj je trebalo da se čuju razlozi za ovakvu odluku. Konferenciji su prisustvovali članovi Opštinskog vijeća Nebojša Žunić i Edib Kajević, predsjednik Sportskog saveza Milovan Milićević i sekretar Saveza Admir Mušović.

Konferenciju je, nedugo nakon započinjanja, prekinuo Eldar Lisica, predstavnik grupe klubova koja tvrdi da ima legitimitet i čini Sportski savez, ali koja nema podršku lokalne samouprave.

Iako je najavljeno da će se konferencija nastaviti u zgradi Opštinske uprave, do toga nije došlo. Kako je rečeno, Lisica je sprečavao održavanje konferencije i na tom mjestu, pa se odustalo da bi se izbjegli dalji incidenti.

Micanovićev štrajk ispred zgrade Opštine ušao je u drugi dan, a kako smo od njega saznali, u prepodnevnim časovima se osjećao loše, na njegov poziv pregledalo ga je medicinsko osoblje Hitne pomoći i preporučili mu infuziju, što je on odbio.

Član Opštinskog vijeća Nebojša Žunić je obečao da će dati izjavu i saopštiti ono što je želeo na konferenciji, ali kada to bude moguće, jer ne želi da se od svega napravi još jedan incident, poput današnjeg.

 

 

Izvor: Sandžačke novine

Podeli