Društvo

Uspešno završen projekat “Preuzmi inicijativu”

Nakon četiri meseca radionica, druženja žena i vrednog učenja, projekat “Preuzmi inicijativu” koji je realizovalo udruženje građana REPER uz finansijsku pomoć ambasade Australije završen je danas podelom sertifikata i razgovorom sa amabasadorkom Australije u Srbiji Džulijom Fini. Ona je tzadovoljno konstatovala da je svaka saradnja sa REPER organizacijom odlična i da se nada da će biti još projekata. Sertifikate polaznicama ovog projekta podelio je i gradonačlenik Novog Pazara kome su sve učesnice čestitale Dan grada.

Pet radionica, više od trideset učesnica, nove naučene veštine i spremnost da se pokrene biznis, prodato mnogo proizvoda tokom pet dana manifestacije Pazar na dar – rezultat su projekta Preuzmi inicijativu udruzenje gradjana REPER. Njihovu poslednju aktivnost podelu sertifikata uveličali su ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, kao i direktorka TO Novi Pazar koji su čestitali učesnicama i poželeli sreću u pokretanju sopstvenog posla.

Udruženje gradjana REPER nastavlja sa realizacijom projakata važnih za lokalnu zajednicu. Nakon ekološkog projekta Očisti i upoznaj svoj grad, Preuzmni inicijativu je doprineo poboljšanju u unapredjivanju položaja nezaposlenih žena i osposabljavanju istih za tržište rada.

K.R.

Podeli