Društvo

Bogata ponuda voća i povrća na Zelenoj pijaci

Novopazarska Zelena pijaca i ovog utorka bila je bogato snabdevena kako voćem tako i povrćem. Cene su, kako kažu prodavci, iste kao i prethodnih nedelja. Međutim, prodaja je slaba, a kupcima su i ove cene u većini slučajeva visoke.

Sunčano i toplo vreme izmamilo je Novopazarce da izađu i odu do novopazarske Zelene pijace. I ovog utorka ponuda je bila bogata. Međutim, prema rečima prodavaca iako ima kupaca prodaja je slaba. Uglavnom kupuju oni koji su navikli da dođu na pijacu, ističu oni.

”Sad se malo više traži povrće, ali i voće se prodaje. Sada su aktuelni salata, mladi luk, rotkvica, spanać a počele su i koprive. Salata je sada 50 dinara, luk i rotkvica po 30 a spanać 100 dinara. Kada je cena voća u pitanju za pomorandžu trebate izdvojiti 130 dinara za banana 150 a za jabuku u zavisnosti od kvaliteta treba izdvojiti od 50 do 100 dinara. Nar je na izmaku i sada je 250 dinara i po jedan ili dva komada se prodaje”, kazao je prodavac Safet Demirović.

Kupci su primetili da je ponuda na pijaci bogata ali da su cene tek malo niže dok drugi ipak misle da su čak i više u odnosu na prethodnu nedelju. Dok za one koji su navikli da kupuju na pijaci ništa nije skupo.

Ukoliko želite da kupite sveže i kvalitetno voće i povrće, onda obavezno posetite Zelenu pijacu, jer je ponuda kako voća tako i povrća sve bogatija. A prodavci su klasiranjem robe napravili i različite cene te svako ipak može da kupi po nešto.

A. Ademović

Podeli