Društvo

Rekonstruisana škola u Kovačevu

Izdvojeno odeljenje OŠ ”Rastko Nemanjić” Deževa u Kovačevu, potpuno je rekonstruisano. Nakon mini zimskog raspusta đaci te škole biće prijatno iznenađeni. Rekonstruisani školski objekat obišli su danas narodni poslanik Srpske napredne stranke Nikola Jolović i zamenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić.

U ruiniranom školskom objektu đaci iz Kovačeva su, godinama unazad izvodili nastavu. Nakon ovog zimskog raspusta očekuej ih prijatno iznenađenje. Nema više ispucalih zidova, blatnjavih podova, dotrajale stolarije, a ni vanjskog wc-ea.

”Nakon OŠ u Žunjevićima, koju smo renovirali, došla je na red i ova u Kovačevu. I dalje ćemo raditi na unapređenju uslova za đake u seoskim školama”, rekao je narodni poslanik i predsednik GrO Srpske napredne stranke Nikola Jolović.

Osnovna škola u Kovačevu, kao jedno od devet izdvojenih odeljenje škole u Deževi, trenutno ima petoro đaka od prvog do četvrtog razreda. Oni će sada nastavu pohađati u znatno boljim uslovima.

Direktor škole, Golub Vidojević, kaže da škola ima budućnost, te da će broj učenika uskoro dostići dvostruku cifru. On posebno naglašava činjenicu da je u tom školskom objekt, ovom rekonstrukcijom izgrađen i neophodni mokri čvor, što je od velikog značaja za đake.

Projekat rekonstrukcije škole u Kovačevu finansirala je Gradska uprava i Novog Pazara i Srpska napredna stranka.

S.Lj.

Podeli