Društvo

Zimsko pranje ulica u Novom Pazaru

Iako je zimska sezona, radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” ovih dana rade po letnjem režimu. U skladu sa aktuelnim klimatskim uslovima planira se i redosled pranja gradskih ulica.

U uslovima kada, početkom februara dnevne temperature više podsećaju na proleće, održavati javnu higijenu nimalo nije lako. Organizaciju rada na terenu diktiraju klimatski uslovi, pa su tako u dnevnim terminima radnici Gradske čistoće prali periferne ulice u gradu.

Svo ljudstvo i raspoloživa mehanizacija su na terenu. Uprkos tome mnoge ulice i dalje su prljave.

’’Razlozi zbog čega ponekad ne uspevamno su frekventne ulice. Zato u dnevnim terminima peremo periferne ulice, kako ne bismo dodatno stvarali gužvu u saobraćaju. U večernjim satima peremo one frekventnije ulice u centru grada, kada nam klimatski uslovi dozvole’’, kaže tehnički direktor Gradske čistoće Dino Skenderović.

Ekipe angažovane na pranju ulica, nakon Luga i večeras će doći do centra grada. Osim Ulice Stevana Nemanje, koju su radnici Čistoće prali I sinoć, u večernjim satima, kako je najavljeno,  moguće je i pranje Prvomajske.

S.Lj.

Podeli