Društvo

Povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata,sa virusnim infekcijama, posebno onih sa disajnim problemima, koji se javljaju lekarima u Domu zdravlja. Ovakvi vremenski uslovi ne pogoduju ni građanima sa hroničnim bolestima, koji lekarsku pomoć traže uglavnom u večernjim satima na Hitnoj službi.

Respiratorne infekcije, stomačne tegobe, zdravstvei su problemi zbog kojih se pacijenti javljaju lekarima poslednjih nekoliko dana. Načelnica Službe Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva sa medicinom rada kućnom negom i preventivnim centrom dr Nataša Mijailović kaže da su ovih dana gužve na hodnicima Doma zdravlja, jer je promena vremena uticala na pad imuniteta kod ljudi.

Doktorka Mijailović ističe da se talas sezonskog gripa tek očekuje i pozvala one,koji to žele da se zaštite vakcionom, kojih još uvek ima.

Provetravanje prostorija, povećan unos vitamina C, ali i higijena ruku savetuje se svim građanima.

Gužve su i na novopzarskoj Hitnoj službi uglavnom tokom večeri. Ovoj zdravstvenoj instituciji se javljaju hronični pacijenti, ali i oni zbog virusnih infekcija. Tokom jednog  dana lekari službe za pružanje hitne medicinske pomoći pregledaju  oko 200 pacijenata.

Podeli