Društvo

Građane obradovala vijest o jeftinijim kartama

Gradsko vijeće grada Novog Pazara donijelo je odluku kojom je smanjena cijena gradskog prevoza u svim zonama u gradu i od 1. februara mjesečne karte su duplo jeftinije u odnosu na prethodni period. Građani Novog Pazara su pozdravili ovakav potez predstavnika grada.

Novac za gradski prijevoz sastavni je dio redovnih izdataka velikog dijela građana kako penzionera i radnika, tako i učenika koji svakodnevno putuju iz gradskih i prigradskih mjesta.
Bez obzira da li putuju do Deževe, Izbica, Kruševačkog mosta ili do neke destinacije u drugoj i prvoj gradskoj zoni, cijena mesečne karta za sve pravce je ista 1500 dinara.

“ Na inicijativu gradonačelnika Novog Pazara, gospodina Nihata Biševca, posle dugih pregovora sa prevoznikom u Novom Pazaru, svi građani Novog Pazara koji imaju prebivalište u gradu imaju mogućnost da kupe mjesečnu kartu za javni saobraćaj u gradskom i prigradskom naselju po ceni nižoj za 50 % od standardne. Ovo je veoma važno s obzirom na finansijsku situaciju građana, ali je ovo važno i zbog rasterećenja saobraćaja “, rekao je načelnik Gradske uprave, Almir Leković.

S obzirom da ova odluka važi od 1. februara građani su već zaintersoavni da nabave jeftinije mjesečne karte. Očekevanja su da će ovo povećati broj onih koji koriste usluge Sandžaktransa i da će građani, pogotovu u prigradskom naselju lako završavati životne obaveze.

Razvoj gradskog saobraćaja neophodan je sa procesom urbanizacije i razvoja grada. Kultura korišćenja javanog prijevoza odlika je velikih gradova i ujeno rješenje ze velike zastoje i gužve u saobraćaju kada je u pitanju sami centar grada.

Podeli