Društvo

GU Novi Pazar: Uhapšeni Kahrović nije matičar Gradske uprave

Gradska uprava Novog Pazara demantovala je tvrdnje dnevnog lista Blic koji je u tekstu o hapšenju četiri matičara iz ovog grada, Sjenice i Tutina zbog sumnje da su uz novčanu nadoknadu izdavali pasoše Srbije državljanima Turske, u kome se navodi da je jedan od uhapšenih i Nazif Kahrović, matičar iz Novog Pazara.

“Shodno sve brojnijim reakcijama gradjana, dužni smo javnost obavestiti o tome da Nazif  Kahrović koji se u tekstu pominje,  nije matičar Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara, iako je, moguće, po rodjenju Novopazarac” – stoji u demantiju Gradske uprave Novi Pazar.

Podsetimo, u tekstu koji je Blic objavio, pretkrivični postupak vodilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je kasnije predmet predalo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru jer je utvrđeno da se ne radi o organizovanoj kriminalnoj grupi. Novopazarsko tužilaštvo, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, je završilo istragu u kojoj je prošlog četvrtka uhapšen turski državljanin Umit J. (42), koji je osumnjičen da je sve osmislio i sproveo. Pored njega, uhapšena su i četiri matičara – Nazif K. iz Novog Pazara, Vehbo S. i Šaban H. iz Tutina, kao i Ermedin K. iz Sjenice.“Nakon saslušanja u novopazarskom tužilaštvu u pritvoru su zadržani Umit J. i matičar Nazif K., koji se tereti za krivično delo falsifikovanja isprava. Za ostale matičare nije tražen pritvor jer su sve priznali na saslušanju”, piše Blic.

Matičar Ermedin K. se tereti za falsifikovanje isprava, Šaban H. za trgovinu uticajem i primanje mita, a Vehbo S. za zloupotrebu položaja. Prema saznanjima ovog lista, Umit J. je preko uhapšenih matičara obezbedio oko 300 pasoša koje je plaćao od 2.000 do 10.000 evra – stoji u tekstu objavljenom u Blicu.

 

 

 

 

Podeli