Društvo

Svetionikov projekat “IT je i za žene ” okupio 30 dama

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija finansira tromjesečne aktivnosti Udruženja „Svetionik“ koje su usmjerene ka obučavanju dama iz oblasti programiranja a u okviru projekta „IT je i za žene“. Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pohvalila je aktivnosti “Svetionika” koje realizuje program, da zbog velikog interesovanja kao i velikog broja prijavljenih kandidatkinja primi 30 polaznica, umjesto planiranih 20.

Projekat pod nazivom “IT je i za žene” jedan je od devet odobrenih na Javnom konkursu za dodjelu sredstava programima u oblasti razvoja informacionog društva 2017, na temu podizanja nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija – prekvalifikacija i dokvalifikacija žena. Od 30 polaznica “Svetionikovog” projekta 18 ih je iz Novog Pazara, četiri iz Sjenice, četiri iz Raške i četiri iz Tutina.

Po završetku tromjesečne obuke učesnice dobijaju sertifikat o uspješno završenoj obuci iz oblasti programiranja od strane Udruženja „Svetionik“ i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

A. Ni.

Podeli