Društvo

Delegacija Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca u posjeti Novom Pazaru

Rukovdostva grada Novog Pazara, Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca i Bošnjačkog nacionalnog vijeća razgovarala su u Novom Pazaru o konkretnim koracima koji će biti preduzeti u narednom periodu a u cilju što kvalitetnije institucionalne saradnje. Kako je najavljeno nakon sastanka u Sarajevu će 22. decembra biti potpisan i memorandum o saradnji.

Teme današnjeg sastanka kretale su se u smjeru dogovaranja konkretnih aktivnosti te unapređenja saradnje među institucijama u cilju očuvanja identiteta Bošnjaka. Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca predložiće u narednom periodu Bošnjačkom nacionalnom vijeću i gradu Novom Pazaru konkretne oblike saradnje koji će se odnositi na realizaciju određenih nacionalnih projekata.

Grad Novi Pazar otvoren je za saradnju i realizaciju projekata na svim poljima, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Sastanku su sa saradnicima prisustvovali gradonačelnik Nihat Biševac, predsjednik BNV Sulejman Ugljanin, predsjednik VKBI prof dr. Nedžad Mulabegović, generalni sekretar Vijeća mr Emir Zlatar, član UO Vijeća prof. dr Faris Gavrankapetanović, član UO Vijeća prof. dr Senadin Lavić te član UO Vijeća Edhem Bičakčić.

Delegacije Novog Pazara i Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovale su nedavno na poziv Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Akademiji povodom Dana Bošnjaka u Gradskoj vijećnici grada Sarajeva.

A. Ni.

Podeli