Društvo

Hasanović: Poseta predsednika korisna za sve

Odjeci posete predsednika Turske Režepa Taipa Erdogana i prvog čoveka Srbije Aleksandra Vučića su neverovatni. O tome i desetinama hiljada ljudi na dočeku je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Novi Pazar govorio pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

„Prethodni dani su istorijski za Srbiju ali i za Novi Pazar. Treba uputiti zahvalnost obojici predsednika, posebno turskom lideru Redžepu Taipu Erdoganu, koji je sve aktivnosti uskladio kako bi celodnevnim boravkom ovde ispoštovao građane našeg grada. Svaki gradjanin imao je mogućnost da mu pridje, pozdravi ga i sa njim porazgovara“, rekao je Hasanović, podsetivši da su u Novom Pazaru prethodnog dana u okviru posete dvojice zvaničnika potpisana četiri protokola od važnosti za naš kraj.

„Novi Pazar će dobiti savremeno obdanište na mestu sadašnjeg vrtića „Mladost“, dva mosta, prilazne saobraćajnice. Most u centru grada biće potpuno rekonstrisan i biće izgradjen novi, u obliku kružnog toka. Sa ta dva mosta i uredjenim pristupnim saobraćajnicama rešićemo problem saobraćajne gužve. Naročito nam je drago da su oba predsednika i u Beogradu i ovde istakla kako je Novi Pazar most prijateljstva, ne samo Srbije i Turske već svih država u okruženju“, kazao je pomoćnik gradonačelnioka Hasanović, napominjući da će poljoprivrednici ovog kraja imati koristi i od drugih (od ukupno 16) sporazuma potpisanih tokom Erdoganove posete Srbiji.

„Koristi će imati poljoprivrednici pešterske regije, odakle se planira izvoz pet hiljada tona junećeg mesa, što je na godišnjem nivou sjajna cifra, posebno jer je reč o izvozu bez carine. U Novom Pazaru je odjeknulo i to da će pet stotina tona smrznutih mantija godišnje, takođe bez carine biti deo izvoza“, napomenuo je Hasanović.

On je u Jutarnjem programu TV Novi Pazar najavio da je predsednik Turske Redžep Taip Erdogan uz podršku firme Salcano i predsednika udruženja „Prijatelji Sandžaka“, novopazarskim devojčicama i dečacima namenio 200 bicikala uz majcu TIKA. Podela će biti organizovana u petak.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović zahvalio se svima koji su u okviru organizacionog odbora, protokola dvojice predsednika, javnih preduzeća i ustanova u Novom Pazaru, kao i svim gradjanima koji su doprineli da jučerašnja poseta bude besprekorna.

Podeli