Šemsudin Kučević poginuo u saobraćajnoj nesreći

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević  (58) poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Tutina, na migistralnom putu Novi Pazar-Tutin, potvrdio je za RTV Novi Pazar načelnik Hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Kemal Brničanin.

Nakon udesa on je hitno prevezen  u Opštu bolnicu Novi Pazar. Uprkos pokušajima lekara da ga reanimiraju, podlegao je povredama, rekao je u direktnom uključenju za RTV Novi Pazar Brničanin.

“Kučević je kod nas prebačen kao hitan slučaj. Nije davao znake života, ali uprkos tome pokušali smo reanimaciju, ali bez uspeha. Mogli smo samo da konstatujemo smrt”, objasnio je on.

Sa Kučevićem u automobilu je bio i njegov vozač koji je lakše povredjen.

Policija vrši uvidjaj na licu mesta, a uzrok ove tragične nesreće još uvek nije poznat.

Ispred Hirurgije okupio se veliki broj njegovih rođaka i prijatelja, među kojima su i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović i brojni drugi funkcioneri.

Predsednik Opštine Tutin je u automobilu bio sa svojim vozačem, kada je, prema rečima očevidaca nešto posle 15 sati, automobil sleteo sa puta i udario u drvo.

Kučević je bio zamenik predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, a na čelu Tutina je bio od 1996. godine.

Na poslednjoj konstitutivnoj sednici SDA Sandžaka, lider i osnivač ove partije Sulejman Ugljanin ovlastio je Kučevića da rukovodi strankom do okončanja njegovog mandata predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Rođen je 1959.godine u Tutinu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Tutinu. Fakultet političkioh nauka završio je u Beogradu.

Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece.

 

Z. M. – K. R.

 

 

 

Foto: Zukorlić Omer FB

Podeli