Društvo

Deca u poseti gradonačelniku

 

Poslednjeg dana aktivnosti u okviru Manifestacije „Dečja nedelja“ deca, nastavnici i organitzatori posetili su Gradsku upravu. U društvu gradonačelnika Nihata Biševca obišli su prostorije i šaltere namenjene servisiranju potreba građana, a zatim i kabinet gradonačelnika.

Poslednjeg dana Dečje nedelje tradicija je da decu primi gradonačelnik i provede sa njima vreme u druženju. Deca su gradonačelniku poklonila svoje radove nastale u okviru Dečje nedelje, a on je uzvratio slatkišima i odgovorima na svako njihovo pitanje. Dečja nedelja ne bi trebalo da traje samo nedelju dana rekli su i gosti i domaćin. Zajednički cilj biće da aktivnostima dece posvete veću pažnju tokom čitave godine.

„Ovo su meni najdraža druženja, najlepše posete. Deca su imala pametna pitanja, iskrena pitanja. Ona su najveće bogatstvo Novog Pazara. Imamo još veću odgovornost da im obezbedimo  sigurno, bezbedno i svetlo detinjstvo“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Prema oceni svih učesnika, pre svega dece, ali i organizatora, Organizacije „Prijatelji dece“ i nastavnika, ova Dečja nedelja bila je izuzetno uspešna i još uspešnija nego prethodnih godina.

Podeli