Društvo

Poseta Dečijeg odeljenja Specijalne bolnice Novopazarska banja

U okviru Dečije nedeje, predstavnici Gradske uprave i vrtića Mladost posetili su Dečije odeljenje Specijalne bolnice Novopazarska banja. Tom prilikom predstavnici vrtića Mladost uručili su prigodne poklone.

Još jedna od planiranih aktivnosti u okviru Dečije nedelje bila je poseta Dečijem odeljenu Specijalne bolnice Novopazarska banja. Njih su posetili predstavnici Gradske uprave, vrtića Mladost i organizacije „Prijatelji dece“.

„Došli smo u posetu našim prijateljima, našoj dečici, i radnicima koji rade u Specijalnoj bolnici Novopazarska banja. Ja bih ispred organizacije „Prijatelji dece“ i Gradske uprave poželeo deci srećnu Dečiju nedelju. Da svi budu zdravi i srećni u životu“, istako je direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević.

„Mi ovde ispred Predškolske ustanove Mladost imamo vaspitnu grupu. Imamo vaspitača koji radi sa decom koja borave ovde, ali i sa onom decom koja dolaze i pohađaju taj program. Ovom prilikom smo došli da im poželimo uspeh u radu u novoj školskoj godini. Doneli smo solidne poklone i pozdrave od cele ustanove“, kazala je direktorka Predskolske ustanove Mladost Sabina Hoćanin.

Direktorka Specijalne bolnice Novopazarska banja Sonja Radetinac zahvalila se na poseti i istakla koliko je važno da sva deca imaju svoja prava.

„Želim ispred Specijalne bolnice Novi Pazar da se zahvalim gostima ig Gradske uprave, i PU Mladost koji su tu danas sa nama, jer smo svi poželeli da povodom Dečije nedelje kažemo ovoj dečici da ona imaju neka svoja prava, da imaju pravo da iznesu svoje mišljnje što im garantuju i Ujedinjene nacije. Dečija nedelja je upravo i dokaz da bi se utvrdila i učvrstila dečija prava“, kazala je Radetinac.

Isperd organizacije Prijatelji dece, Gradske uprave i Predškolske ustanove Mladost poručuju da će sve aktivnosti predviđene za dečiju nedelju biti ispraćene, a sve one institucije koje se bave problemima dece ili u fokusu svog rada imaju rad sa decom, takođe će sbiti posećene  i uruči će im se prigodni pokloni.

A. Ademović

 

Podeli