Kultura

Moda na “Filteru”

U okviru Festivala “Filter” Novopazarcima je predstavljen rad Modnog studia” Klik”, koji je pokretač beogradske nedelje mode. Na prezentaciji je iskanuto da je veliki broj uspešnih kreativnih dizajnera iz Novog Pazara, koji su dokaz da ovaj grad ima potencijala za modni svet. U okviru iste desetodnevne manifestacije,  umetnici iz različitih država bivše Jugoslavije predstavili su svoja dela u Novom Pazaru.

Modni studio Klik bavi se promocijom mode, ali i daje priliku  dizajnerima autorske mode i mladima za svoje prve profesionlne  i ozbiljne korake u svet mode. Nenad Radojević, jedan je od pokretača beogardske nedelje mode.

“Mislim da je važno da tu našu priču čuju ne samo u Beogradu, već i u Novom Pazaru  i drugim gradovima Srbije. Mislim da potencijala i kreativnosti ima u svim centrima u Srbiji, dokaz tome je što smo imali neke uspešne studente iz Novog Pazara I večeras je prilika da upoznamo neke nove”, rekao je Radojević

Novopazarka Svetlana Jaćević kaže da Novi Pazar ima sve potencijale te da na neki način i jeste modni centar.

Umetnici sa prostora bivše Jugoslavije njih 10, predstavilo se svojim umentničkim fotografijama u okviru Festivala no stream kulture “Filter”.

Brojnim manifestacijam obeležen je ovogodišnji Festival “Filter”, koji je okupio veliki broj umetnika stranih i domaćih, a trajao je 10 dana.

 

Podeli