Sport

Valjevo prijalo novopazarskim atletičarima

Državni i prvak Balkana na 1.500 metara Jasmin Ljajić iz Novog Pazara i Sonja Stolić iz zrenjaninskog „Proletera“, pobednici su 16. Svetosavske atletske trke u Valjevu.

Tradicionalna ulična trka u Valjevu označava početak zvanične takmičarske sezone u Srbiji i uvertira je za beogradski „Beli kros“.

U jakoj konkurenciji seniora koji su trčali na 5.000 metara, Ljajić je na cilj stigao ispred veterana Saše Stolića, atletičara lazarevačke „Kolubare“, dok je treći bio takmičar užičke „Mladosti“ Uroš Kutlačić.

Zajedno sa najboljim domaćim srednje i dugoprugašima trčali su i juniori, a trijumfovao je Užičanin Miloš Mitrović, ispred Harisa Ajdarevića iz Novog Pazara i Žarka Novakovića, atletičara ubskog „Maratonca“.

Kod seniorki, koje su pretrčale 3.000 metara, Ana Subotić iz ivanjičkog „Javora“ nije uspela da zabeleži i rekordnu osmu pobedu u svom rodnom gradu. Sonja Stolić je potvrdila dobru formu i drugo mesto na novogodišnjoj trci u Nemačkoj, pa je ispred Subotićeve prva ušla na cilj, dok je treća seniorka bila Elvedina Zornić iz Novog Pazara. Kod juniorki najbrže su bile Šapčanke – Jagoda Zečević i Nađa Cerovac, dok je treća bila Ana Sekulić iz Užica.

Svetosavska trka, koja se nalazi u zvaničnom kalendaru Atletskog saveza Srbije, i pored temperature od sedam stepeni ispod nule, okupila je oko 300 takmičara, od predškolaca do pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, koji su trčali u uniformama.

A.G.

Podeli