Servisne informacije

Servisne informacije za 28.01.2014.

Hitna pomoć

U toku treće smene, za lekarsku pomoć u ambulanti Hitne službe javilo se 57 pacijenta, a obavljeno je i pet intervencija na terenu. Pomoć je najčešće bila potrebna hroničnim bolesnicima, srčanim I asmatičarima,kao i osobama sa visokim krvnim pritiskom. U Hitnoj službi kažu da je povećan I broj gradjana koji hitnu lekarsku pomoć traže zbog virusnih stomačnih I respiratornih infekcija.

Filtersko postrojenje:

Voda koja se sa Filterskog postrojenja distribuira gradu hemijski i bakteriološki je ispravna za piće, saopšteno je sa Filterskog postrojenja.

Policijska uprava:

U toku protekla 24 sata na području Policijske uprave dogodila se jedna saobraćajna nezgoda I to u Novom Pazaru, povredjenih nije bilo, a pričinjena materijalna šteta iznosi 50.000 dinara , kažu u PU.

Toplana:

Grejanje u Novom Pazaru trenutno je uredno. Svi kotlovi rade bez problema, kazu u JKP’’ Gradska Toplana”.

Elektrodistribucija

Snabdevanje potrošača strujom je uredno, kažu u ED Novi Pazar.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na većinu hronično obolelih. Poseban oprez je neophodan kod astmatičara i cerebrovaskularnih bolesnika. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolјa, pospanost i bolovi u kostima i zglobovima. Preporučuje se adekvatno odevanje usled niske dnevne temperature vazduha. U saobraćaju se savetuje pojačana pažnja. (RHMZS).

Podeli