Društvo

”Čistoća” uspostavila redovan režim rada

Nakon bajramskih praznika, kada je bio na snazi redukovani režim rada, u Javnom komunalnom preduzeću Gradska čistoća stanje je ponovo redovno, kada je u pitanju odvoženje smeća. O higijeni grada vodi se računa i u tropskim uslovima.

Po oceni direktora sektora Čistoće Dina Skenderovića, dežurne ekipe su uspešno odgovorile zadatku tokom proteklih bajramskih praznika, kada je i povećan promet smeća u gradu.

”Kada su bajramski praznici naši sugrađani vole da sređuju svoje domove, dvorišta, okućnice i tom prilikom dolazi do nagomilavanja otpada. Međutim, mi smo to spremno dočekali. Pored službe za iznošenje smeća, angažovani su bili i radnici na pranju, održavanju javne higijene”, kaže Skenderović.

Kada je u pitanju služba za odnošenje smeća, svi kapaciteti su sada upošljeni i stanje je redovno, uprkos tropskim vrelinama. Skenderović je pohvalio sve radnike Gradske čistoće, koji, kako je istakao, savesno obavljaju sve radne zadatke u svim vremenskim uslovima i koji su uvek na usluzi građanima.

A u takvoj situaciji i građani bi trebalo da budu na usluzi sami sebi, tako što će više voditi računa o higijeni životne sredine.

S.Lj.

Podeli