Društvo

Ministarstvo zdravlja, klinički centri i Opšta bolnica Novi Pazar u kontinuiranoj saradnji

Ministarstvo zdravlja, u saradnji s Opštom bolnicom Novi Pazar, organizovalo je akciju pružanja podrške angažovanjem vrhunskih hirurga iz kliničko-bolničkih centara širom Srbije. Pored izvođenja operativnih zahvata, stručni timovi rade i na edukaciji, s ciljem unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga u bolnici.

Ekipa hirurga iz KBC Zemun već četiri dana radi u Novom Pazaru i bit će na raspolaganju pacijentima do nedjelje. Prije njih, ljekari iz Klinike „Dr Dragiša Mišović“ boravili su sedam dana, kao i tim iz KBC Zvezdara, izjavio je za RTV Novi Pazar direktor Opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović.

„Kolege Marinović i Zvizdić, zajedno s našim hirurzima, obavljaju operativne zahvate. Zadovoljstvo je raditi s njima, jer se saradnja odvija na visokom profesionalnom nivou, na korist i pacijenata i medicinskog osoblja,“ izjavio je dr Mahmutović.

Dr David Martinović iz KBC Zemun naglasio je važnost ovakve saradnje za stabilizaciju zdravstvenog sistema:

„Odmah smo se odazvali na poziv jer je važno biti na raspolaganju kolegama kada im je potrebna podrška. Radimo zajedno i dajemo sve od sebe, s nadom da će se situacija uskoro stabilizovati,“ rekao je Martinović.

Značaj kontinuiteta podrške istakao je i dr Branko Zvizdić, koji smatra da je Novi Pazar veliki grad s izuzetnim ljekarima:

„Već četiri dana sarađujemo s kolegama iz Novog Pazara. Uvjereni smo da će se stanje stabilizovati. Na ovakav broj stanovnika, hirurgija mora biti okosnica rada bolnice i vjerujemo da će se sve uskoro vratiti u normalu,“ zaključio je dr Zvizdić.

Ova akcija predstavlja primjer solidarnosti i zajedničkog rada zdravstvenih ustanova, s ciljem pružanja najbolje moguće medicinske usluge građanima Novog Pazara.

G!cić

Podeli