DruštvoKulturaVesti

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” obeležila početak dečije nedelje

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” tradicionalno je obeležila početak Dečije nedelje programom koji su pripremili učenici osnovnih škola. Za sedam odeljenja osnovnih škola Ćamil Sijarić i Meša Selimović dodeljeno je 140 besplatnih članskih kartica biblioteke.

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava ove godine se održava pod sloganom „Ja sam dete imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!“. Narodna biblioteka Dositej Obradović uzela je učešće i sada već tradicionalno pripremila bogat program za najmlađe.

„Ovo je prilika za podsećanje da deca treba da budu zaštićena i srećna, da žive u zdravom i sigurnom okruženju, uz neprestanu brigu o zaštiti, unapređenju i promociji dečjih prava. Mi smo kroz skeč i igru pokušali da jedan deo tih prava prikažemo najmlađima, a onda i dodelili 140 besplatnih karti”, kazala je umetnički direktor Ajtana Mehović.

Besplatne članske kartice za prvake osnovnih škola Meša Selimović i Ćamil Sijarić podelila je zamenica predsednika Skupštine Alma Šarenkapić.

„Kao što vidite, iza mene su ta dečica razigrana, razdragana. Prvaci koji tek počinju da uče, da čitaju, i ovaj gest biblioteke možda je najlepši način podrške u tom smeru. Ono što mene posebno raduje jeste što biblioteke, kao što je neko nekad rekao, se ne grade, biblioteke rastu. Danas, na današnji dan, uručivanjem ovih članskih karata odeljenjima ove dve osnovne škole, ova naša biblioteka definitivno raste”, istakla je Šarenkapić.

Razgovarajmo sa decom, ali i između sebe, šta sve možemo da uradimo da unapredimo njihov život i kako da zajedno delujemo ka tom cilju, poruka je dečije nedelje.

A.A.

 

 

Podeli