DruštvoVesti

RHMZ:Narednih dana hladna jutra, ali temperature će biti u porastu

U Srbiji danas pretežno sunčano, ali sveže vreme sa olujnim vetrom koji će duvati na istoku zemlje, saopštio je RHMZ. Narednih dana nas čekaju hladna jutra, ali će dnevna temperatura biti u postepenom porastu.

Posle kišovitog i hladnog dana, nebo iznad Srbije se razvedrilo. Pretežno sunčano je na severu, a u ostalim krajevima umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, na istoku povremeno sa olujnim udarima, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura od pet do 12 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni.U Beogradu sunčano, ali vetrovito i sveže vreme s temperaturom do 17 stepen. I u utorak posle hladnog jutro, biće sunčano i toplije vreme, uz temperaturu do 21 stepen.

U Novom Pazaru danas bez kiše, suvo i oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura biće 16 stepeni. Sutra, u utorak, 1.oktobra 2024.godine, biže suvo vreme ali za nekoliko stepeni toplije  nego danas pa će najviša dnevna temperatura biti 19 stepeni.

Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti kod meteoropata

Povoljne biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje mentalno nestabilnim osobama.

Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

(RTS) RTV NP

Sofija Vulićević

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Podeli