DruštvoVesti

Sednica Skupštine uživo

Sednica Skupštine Grada Novog Pazara počela je oko 10 sati. Na predloženom dnevnom redu je 35 tačaka.

Biće usvojena i Odluka o donošenju plana detaljne regulacije za glavni kolektor odvođenja upotrebljenih otpadnih voda i trase dalekovoda od Carske ćuprije do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i Lokalni plan upravljanja otpadom do 2032. godine.

Među brojnim tačkama Dnevnog reda nalaze se i Odluka o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane u Zabrđu, ali i ona koja se odnosi na utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara razmatraće na današnjoj sednici predlog Odluke o završnom računu budžeta grada za prošlu godinu, kao i Izveštaj koji se odnosi na njegovu reviziju.
Biće data saglasnost na raspisivanje konkursa za imenovanje direktora Kulturnog centra, dok će Elmir Habibović biti ponovo imenovan za VD direktora Muzeja „Ras“.

Na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta biti osnovan Regionalni inovacioni Smart Sity centar.

Predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić rekao je u pozdravnoj reči na početku pete redovne sednice parlamenta da po prvi put, građani i celokupna javnost zasedanja mogu da prate direktno, preko zvanične stranice Grada.

„Kao i po mnogo čemu, prva smo lokalna zajednica u Srbiji koja će direktno prenositi skupštinska zasedanja. Građani će na samo par klikova moći da prate sednice. To je još jedan od dokaza naše transparentnosti i želje da budemo dobar primer ostalim lokalnim samoupravama. Nadamo se da će, u praktičnom smislu, ovo i novinarima da olakša posao, da ako nisu u mogućnosti da prisustvuju, mogu u realnom vremenu da prate donošenje odluka, rasprave i sve što se tiče rada Skupštine“, rekao je predsednik Skupštine grada Novog Pazara, Samir Lekić.
sednicu Skupštine grada Novog Pazara možete pratiti uživo na linku:

Podeli