DruštvoVesti

Nalepnica na kante, a smeće ostaje u njima

Javno-komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ u Novom Pazaru više neće odlagati smeće neredovnim platišama. Domaćinstva koja ne izmiruju obaveze prema ovom javnom preduzeću moraće za to da se od sada pobrinu sama.

Rukovodilac Sektora za naplatu u ovom preduzeću Erfan Dolovac podseća na brojna upozorenja korisnicima koji ne izmiruju dugove.

“Ukupna potraživanja našeg preduzeća premašuju 200 miliona dinara. Bili smo prinuđeni da donesemo ovu radikalnu odluku, odnosno da obustavimo usluge neredovnim platišama”, kaže on.

Podseća da smeće mora biti tretirano na adekvatan način

“Domaćinstva koja ne izmuruju obaveze prema našem preduzeću moraće sama da se pobrinu za svo otpad, ukoliko to ne učine reagovaće komunalna milicija, a predviđene su i  kazne. Tako neće biti ekoloških problema”, objasnio je Dolovac i naglasio da domaćinstva mogu sama transportovati smeće na deponiju Golo brdo, ako im je to isplativo.

On podseća da je u ovom preduzeću konstantno otvoren poziv za dogovor i povoljne reprograme.

“Cena naših usluga je socijalna. Iznosi od 400 do 2.000 dinara”, kaže Dolovac, a prenosi RTV Novi Pazar.

Nalepnicama su već obeležene kante za smeće u mnogim domaćinstvima u Novom Pazaru koja ne plaćaju redovno usluge Javnom komunalnom preduzeću „Gradska čistoća“. Do sada je obeženo između 800 i 1.000 posuda u domaćinstvima u nekoliko ulica. Akcija se nastavlja.

Podeli