Sport

Jošanici bod na Zlatiboru, Ras pao u finišu, fudbalerke silne…

Fudbaleri Jošanice nastavili su da napreduju na tabeli Srpske lige Zapad. Izabranici Izeta Ljajića bez poraza su u poslednje tri utakmice, a u četvrtom kolu na Zlatiboru odigrali su 0:0 protiv istoimenog domaćina.

FAP iz Priboja u ovom kolu pobedio je u Zablaću ekipu Omladinca sa 2:1.

Vodeći FAP ima deset bodova, dok je Jošanica sa pet bodova među klubovima rangiranim između pete i sedme pozicije. U toj grupi su još Napredak iz Markovca i Zlatibor.

Jošanica će u petom kolu biti domaćin Realu iz Podunavaca, koji je pretposlednji, 15. sa jednim bodom, što je posledica oduzimanja devet bodova zbog nameštanja. Da nije te kazne, Real bi delio prvo mesto s FAP-om. FAP će u Priboju igrati sa Poletom iz Ljubića, koji je 14. sa dva osvojena boda.

Odigrano je treće kolo u Zoni Morava. Novopazarski Ras je izgubio od Slobode u Čačku rezultatom 0:1. Jedini strelac bio je Vukašin Drakulić u 90+4. minutu iz jedanaesterca.

Tutin je poražen od Poleta u Trbušanima sa 1:2, dok je raščanski Bane 1931 odigrao 1:1 u Ratini protiv Omladinca iz Novog Sela.

Ras u četvrtom kolu dočekuje tim Poleta iz Trbušana, Tutin će biti domaćin Slobodi, a Bane 1931 gostuje Mokroj Gori iz Zubinog Potoka.

Fudbalerke Pazara su na startu takmičenja u Drugoj ligi Zapad savladale gostujuću Mačvu sa 7:1.

Po tri gola za sastav Envera Gusinca u Šutenovcu postigle su Berina Gegić (11, 30. i 63 minut) i Edina Salković (28, 66. i 90. minut), dok je Sumeja Grišević mrežu Šapčanki pogodila u 61. minutu. Jelena Stanišić u 68. minutu postigla je počasni gol za Mačvu.

Pazarke su u drugom kolu slobodne, a u trećem čekaju ekipu Jedinstvo Puteva.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

 

Podeli