DruštvoVesti

U toku rekonstrukcija vodovodne mreže u centru grada

U toku je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Gojka Bačanina, a koja će biti nastavljena i u ulicama Mehmeda Alibašića, Stane Bačanin kao i u delu Šabana Koče. Ovi radovi trajaće još najmanje mesec dana ali će nakon toga građani dobiti najsavremeniju mrežu a vodosnabdevanje će se obavljati bez problema.

Prema rečima direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Gradimira Nedeljkovića mnogo je problema tokom ove važne rekonstrukcije jer su stare cevi veoma lošeg kvaliteta.

“Tokom ove rekonstrukcije biće zamenjene ne samo glavne cevi, već i svi ventili, svi priključci, sve što se tiče vodovodne mreže u ovom kvartu. Stare cevi su baš loše, ima zarđalih, trulih cevi, mnogo smo plastike našli, azbestnih ali i pocinkovanih cevi.  Nažalost radovi iziskuju i povremene svakodnevne prekide u vodosnabdevanju jer nailazimo na probleme prilikom iskopa . Molim građane za strpljenje jer ovo što radimo radimo zbog njih. Kada se ovo bude završilo neće biti problema sa vodosnabdevanjem u narednih 20 godina minimum” – rekao je Nedeljković.

Ipak, i kad se desi da dodje do nestanka vode, grašani mogu da očekuju da će je dobiti veoma brzo u toku dana, ne kasnije od 16h.

Kada je u pitanju vodosnabdevanje ostatka grada, ono je redovno osim u visinskim zonama kada u toku dana povremeno nestane vode zbog slabog pritiska.

 

Podeli