DruštvoVesti

Počinje škola plivanja na Gradskom bazenu

Škola plivanja na Gradskom bazenu počeće u subotu 29. juna. Škola je namenjena za neplivače alI i one koji žele da usavrše razne tehnike plivanja. Deca od svoje navršene pete godine mogu početi sa učenjem plivanja.

“Imaćemo dve škole plivanja, plivačkog kluba Novi Pazar i plivački klub Delfin. Za deset časova, svi koji žele da nauče da plivaju treba da izdvoje 3.000 dinara. Za 5 časova 2.000 dinara a ako neko želi da ima jedan čas cena je 500 dinara. U školu plivanja može da dođe ko god želi da nauči da pliva. Prioritet se naravno daje deci, ali i svi ostali mogu doći. Jedan čas plivanja traje od 09:00 do 10:00 časova, odnosno jedan sat”, kazao je za RTV Novi Pazar profesor plivanja Aladin Sejfić.

Tokom škole plivanja polaznici će biti u prilici da nauče različite stilove plivanja a na kraju i da polažu ono što su naučili.

“Uzrast koji je predviđen za polazak u školu plivanja je od pet godina. U zavisnosti od uzrasta i sposobnosti deteta, jedna od tehnika može da se nauči za nekih 10 ili 20 časova. To zavisi još i od toga koliko je dete plašljivo ili ne, i koliko brza savladava ono što uči. Uglavnom, prvo radimo navikavanje i vežbe disanja i onda kada se dete oslobodi od straha onda idu dalje vežbe, obuka tehnike kraol ili prsno. Na kraju kursa organizuje se polaganje gde se dodeljuju diplome za naučenu tehniku plivanja. To je preplivavanje jedne širine od 25 m u dubokom delu bazena”, kazao je professor sporta i fizičkog vaspitanja Irfan Gračanin.

Najbolji plivači iz škole plivanja biće prebačeni u takmičarske vode gde će moći da se oprobaju u trkama sa vršnjacima iz cele zemlje.

A.A.

 

Podeli