DruštvoVesti

Gradonačelnik Novog Pazara odao priznanje najboljim učenicima: Svečani prijem za đake generacije

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, organizovao je i ove godine tradicionalni prijem za đake generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola. Bila je to prilika da se učenicima oda priznanje za trud, rad i izvanredne rezultate postignute tokom školovanja.

Gradonačelnik Biševac istakao je važnost obrazovanja i neprekidne podrške mladim talentima.

“Ovi mladi ljudi su ponos našeg grada. Njihova posvećenost učenju i postignuti uspesi zaslužuju najviše priznanje. Novi Pazar je grad sa bogatom tradicijom i istorijom, ali naša budućnost leži u rukama ovih sjajnih mladih umova”, rekao je Biševac u svom obraćanju prisutnima.

Prijemu su prisustvovali direktori škola, roditelji i nastavnici. Gradonačelnik je njima uputio reči zahvalnosti za podršku i doprinos u obrazovanju mladih generacija.

U znak zahvalnosti i podrške, đacima generacije uručene su simbolične nagrade (po 40 hiljada dinara đacima generacije srednjih škola i po 30 hiljada dinara za đake generacije osnovnih škola) i pohvale.

„Novčane nagrade nisu samo priznanje za postignute rezultate, već i podstrek da nastavite da se trudite i ostvarujete još veće uspehe. Grad Novi Pazar je uvek uz vas“, dodao je gradonačelnik Biševac.

Đaci generacije su svojim radom i zalaganjem osvojili brojne nagrade na republičkim takmičenjima.

“Ova priznanja su za nas velika čast, ali i obaveza da nastavimo da se trudimo i postižemo još bolje rezultate. Zahvalni smo svojim porodicama, profesorima i gradu što su uvek verovali u nas”, naveli su đaci generacije na svečanosti.

Gradonačelnik je u svom govoru naglasio i važnost stvaranja povoljnih uslova za dalji razvoj obrazovanja u Novom Pazaru. Istakao je planove za unapređenje infrastrukture škola, kao i programe podrške za mlade talente. “Naša vizija je da Novi Pazar postane centar znanja i inovacija. S tim ciljem, nastavićemo da ulažemo u obrazovanje i pružamo podršku mladima koji su ključ naše budućnosti”, zaključio je Biševac.

Prijem je završen zajedničkom fotografijom, čelnika Grada, prosvetnih radnika i đaka generacije.

На слици може бити: 14 особа

На слици може бити: 2 особе и болница

 

Podeli